Het schipperke is het kleinste herdershondje, dit hondje lijkt op een kleine uitgave van de groendaeler. Een klein zwart, stevig gebouwd hondje met een vossensnuit, bruine ogen, puntoortjes en lange beharing op zijn borst. Sommigen hebben een pluimstaart, anderen een van nature ontbrekende staart.

Het waren de Belgische binnenschippers die deze zwarte keeshond bekend maakten. Op hun taken namen zij deze hondjes overal mee als rattenvangers en waakhonden. Tot op heden zijn ze deel van de vaste bemanning op rivierschepen. Maar ook als waakhond op de boerderij is hij ideaal. Het schipperke wordt tegenwoordig ook ingezet als “zoekhond” en zelfs als hulp bij doven.

Het schipperke is erg nieuwsgierig en intelligent, temperamentvol en waakzaam, zijn opmerkzaamheid is ongekend. Het schipperke houdt van lopen en is onvermoeibaar, zodat ze regelmatig wandelingen of speelsessies nodig hebben of een huis met een grote tuin. Deze hond is van nature geen allemansvriend maar eenmaal je zijn vriendschap hebt gewonnen dan wordt dit een vriendschap voor het leven. Het schipperke is enorm trouw aan zijn familie en tegenover kinderen is hij uitgesproken lief en geduldig.

Een schipperke in huis is meer dan zomaar een hond in huis. Wie eenmaal het schipperke kent wil nooit meer een andere hond!

Moederdieren

Dekreu's

Fotogalerij